Rome Italy

Πτήσεις από Αθήνα προς Ρώμη

Η Ρώμη, ίσως η πιο σπουδαία μητρόπολη της Μεσογειακής Ευρώπης, συνδέεται με την Αθήνα αεροπορικώς με απευθείας πτήσεις της Alitalia, της Ολυμπιακής, της Aegean Airlines και της AirOne. Η πλειοψηφία των πτήσεων με προορισμό τη Ρώμη εξυπηρετούνται στο διεθνές αεροδρόμιο του Fiumicino ή αλλιώς Leorardo da Vinci. Υπάρχει και δεύτερο μικρότερο αεροδρόμιο στη Ρώμη, το Ciampino, που εκτελεί επικουρικά ορισμένες πτήσεις. Οι τιμές αεροπορικών εισιτηρίων για τη Ρώμη, με κάποια από τις 4 αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν απευθείας συνδέσεις, είναι συνήθως αρκετά οικονομικές. Οι πτήσεις με άλλες εταιρείες που περιλαμβάνουν ενδιάμεσο σταθμό (π.χ. στη Βουδαπέστη ή το Μόναχο) δε συνηθίζονται γι' αυτό τον προορισμό και δε συμφέρουν, επειδή διαρκούν περισσότερο. Η διάρκεια των απευθείας πτήσεων από το αεροδρόμιο της Αθήνας προς το αεροδρόμιο της Ρώμης που θα επιλέξετε είναι 2 ώρες και 15 λεπτά, ενώ οι διάρκειες των πτήσεων που βλέπετε στα αποτελέσματα αναζήτησης του Pamediakopes.gr συνυπολογίζουν και τη διαφορά ώρας. Η Ιταλία βρίσκεται 1 ώρα πίσω από την ώρα Ελλάδας (GMT + 1 hour).


Ρώμη Πτήσεις

Με την πτήση σας προς το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης θα φτάσετε στο χώρο των αφίξεων. Θα πρέπει να ακολουθήσετε τη σήμανση για την παραλαβή των αποσκευών σας και μετά μπορείτε να μεταβείτε στο κέντρο της πόλης με το τρένο που αναχωρεί ανά λίγα λεπτά και φτάνει ως τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Termini σε περίπου 30 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να εξυπηρετηθείτε με τα ταξί που θα βρείτε συγκεντρωμένα κατά την έξοδό σας.

Το αεροδρόμιο του Fiumicino διαθέτει 3 Terminals. Για τις πτήσεις εξωτερικού χρησιμοποιείται το Terminal B, οπότε θα πρέπει να προσανατολιστείτε προς τα εκεί κατά την πτήση της επιστροφής σας στην Ελλάδα. Θα πρέπει επίσης να προγραμματίσετε να φτάσετε στο αεροδρόμιο περίπου 2 ώρες πριν την πτήση σας και να κάνετε check in στο desk της αεροπορικής εταιρείας που εκτελεί την πτήση σας. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιείται πριν την επιβίβαση θα πρέπει να παρουσιάσετε την κάρτα επιβίβασης και την ταυτότητα/διαβατήριό σας. Αν σας μείνει χρόνος μεταξύ του check in και του ελέγχου μπορείτε να περάσετε από την περιοχή των duty free και να ανακαλύψετε μοναδικές προσφορές!

Η γνώμη των ταξιδιωτών!

Ρώμη Διαμονή & Ξενοδοχεία

Η Ρώμη διαθέτει πολλά καταλύματα, τόσο πολυτελή ξενοδοχεία όσο και απλά οικονομικά δωμάτια ή και hostels. Τα ξενοδοχεία κοντά στην περιοχή Scalinata και Piazza di Spagna είναι κυρίως μικρά, αλλά πολύ προσεγμένα με ατού τους την τοποθεσία μέσα στο τουριστικό κέντρο, στην πιο πλούσια αγορά και δίπλα από τα καλύτερα εμπορικά μαγαζιά της πόλης. Επιλογές διαμονής στους δρόμους δυτικά της Via del Corso αποτελούν εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να βρίσκονται κοντά στα αρχαιλογικά μνημεία της Ρώμης. Για τους ταξιδιώτες νεαρής ηλικίας ιδανικές είναι οι συνοικίες του Trastevere και της Piazza di Fiori, μιας και εκεί χτυπά η καρδιά της πόλης τις νυκτερινές ώρες και είναι συγκεντρωμένες οι περισσότερες επιλογές διασκέδασης. Στους δρόμους γύρω από τη Via Veneto ή και κατά μήκος της, η διαμονή σας θα είναι ανάμεσα σε αριστοκρατορικά κτήρια. Πολλά ξενοδοχεία θα βρείτε επίσης γύρω από το πάρκο της Villa Borghese, που είναι εξίσου κεντρική περιοχή, αλλά περισσότερο ήσυχη από άποψη κίνησης. Τέλος, η περιοχή του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού Termini διαθέτει πολλά καταλύματα, κυρίως οικονομικά. Ανακαλύψτε τα πιο αξιοπρεπή στην ανατολική πλευρά του σταθμού και αποφύγετε όσα είναι πίσω από αυτόν. Η περιοχή εκεί είναι αρκετά υποβαθμισμένη και το βράδυ μπορεί να γίνει επικίνδυνη.

Προσφέρονται επίσης επιλογές διαμονής κοντά στο αεροδρόμιο του Fiumicino και μάλιστα από γνωστές αλυσίδες ξενοδοχείων. Η απόσταση από το κέντρο της πόλης είναι περίπου 25 χλμ και ο χρόνος μετάβασης σε αυτή είναι 30 λεπτά. Υπάρχει σύνδεση με το τρένο που φτάνει ως το σταθμό Termini.

Δείτε επίσης για τη Ρώμη

Φθηνές πτήσεις προς Ρώμη

Από το Pamediakopes.gr μπορείτε να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια με όλες τις αεροπορικές εταιρείες που έχουν προγραμματισμένα δρομολόγια προς τη Ρώμη, εύκολα και άμεσα! Όλες οι πτήσεις και τα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών εμφανίζονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα στην πτήση και σας δίνεται η δυνατότητα να αγοράσετε το αεροπορικό σας εισιτήριο σε λίγα βήματα είτε μέσα από το Pamediakopes.gr είτε τηλεφωνικά. Με την ολοκλήρωση της κράτησης των αεροπορικών σας εισιτηρίων λαμβάνεται ένα e-mail με τον αριθμό των ηλεκτρονικών σας εισιτηρίων, και μαζί με τη ταυτότητά σας, μπορείτε να μεταβείτε κατευθείαν στο Check-in της αντίστοιχης αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο.

Αναζήτηση Πτήσεων

Pamediakopes.gr > Αεροπορικά Εισιτήρια > Ρώμη φθηνές πτήσεις