Sofia Bulgary

Πτήσεις από Αθήνα προς Σόφια

Η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, η Σόφια, απέχει αεροπορικώς λιγότερο από μίαμιση ώρα από την Αθήνα και συνδέεται απευθείας με πτήσεις τριών αεροπορικών εταιρειών: της Ολυμπιακής, της Aegean Airlines και της Bulgarian Air. Το διεθνές αεροδόμιο της πόλης ονομάζεται Vrazhdebna, είναι στα 10 χλμ βορειοανατολικά της Σόφιας και διαθέτει 2 Terminals. Αν επιλέξετε πτήση με κάποια άλλη αεροπορική εταιρεία, τότε από την Αθήνα θα έχετε ανταπόκριση σε κάποιο ενδιάμεσο σταθμό και από εκεί θα αλλάξετε αεροσκάφος για τη Σόφια. Για παράδειγμα, οι πτήσεις που εκτελεί η Alitalia περιλαμβάνουν στάση στη Ρώμη ενώ εκείνες από την Czech Airlines σταματούν στην Πράγα.

Πτήσεις προς Σόφια

Η διάρκεια των απευθείας πτήσεων από το αεροδρόμιο της Αθήνας προς το αεροδρόμιο της Σόφιας είναι 1 ώρα και 15 λεπτά. Δεν υπάρχει καμία διαφορά ώρας μεταξύ των δύο χωρών μιας και η Βουλγαρία βρίσκεται στην ίδια χρονική ζώνη με την ώρα Ελλάδας (GMT +2 hour).

Υπάρχουν 2 Terminals στο αεροδρόμιο της Σόφιας. Ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία που εκτελεί την πτήση σας θα βρεθείτε στο ένα ή το άλλο. Το πιο πιθανό είναι να εξυπηρετηθείτε από το κεντρικό Terminal 2, μιας και το Terminal 1 προορίζεται για πτήσεις charter και low cost εταιρειών. Αμέσως μετά την προσγείωση της πτήσης σας και την παραλαβή των αποσκευών σας, θα βρείτε έξω από τα Terminals συγκεντρωμένα ταξί για τη μετάβασή σας στο κέντρο της πόλης. Εναλλακτικά, μπορείτε να εξυπηρετηθείτε και με τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας: το λεωφορείο 30 κατευθύνεται στο κέντρο της Σόφιας και τα 84 και 284 στο πανεπιστήμιο της πόλης.

Για την πτήση της επιστροφής σας στην Ελλάδα θα πρέπει να φτάσετε στο αεροδρόμιο της Σόφιας 2 ώρες πριν την πτήση σας. Για το πού κάνετε check in συμβουλευτείτε τους πίνακες του αεροδρομίου και αφού παραδώσετε τις αποσκευές σας, μπορείτε να αξιοποιήσετε το χρόνο που σας απομένει στα Duty Free. Υπολογίστε όμως τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την προγραμματισμένη απογείωση της πτήσης σας, προκειμένου να περάσετε τον έλεγχο και να βρίσκεστε στην πύλη σας.

Δείτε τις εμπειρίες των ταξιδιωτών μας!

Πού να μείνετε στη Σόφια

Η Σόφια χαρακτηρίζεται από τα όμορφα κτίρια που κοσμούν τους κεντρικούς της δρόμους και από την έντονη παρουσία του θρησκευτικού στοιχείου στην πόλη, κυρίως του ορθόδοξου. Παρόλο που αποπνέει έναν αέρα άλλης εποχής τα περισσότερα ξενοδοχεία της πόλης έχουν εκσυχρονιστεί πλήρως για να καλύψουν τις ανάγκες του σημερινού ταξιδιώτη. Μπορείτε να βρείτε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων στα πλακόστρωτα γύρω από την πλατεία Σβέτα Νεντέλια, που αποτελεί το επιχειρηματικό κέντρο της πόλης. Εξίσου προσεγμένες επιλογές εντοπίζει κανείς κατά μήκος της λεωφόρου Βίτοσα και της οδού Γκραφ Ιγκνάτιεφ, που είναι οι κύριες εμπορικές περιοχές της Σόφιας και ο πυρήνας για τις αγορές σας. Οικονομικότερες επιλογές διαμονής μπορείτε να συναντήσετε και γύρω από τα πάρκα της πόλης: νότιο πάρκο (Yuzhen Park) και πάρκο Gradina. Αν η διαμονή σας είναι κοντά στην πλατεία του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι καλό είναι να ξέρετε ότι πραγματοποιούνται πολλά υπαίθρια παζάρια δίπλα από την εντυπωσιακή ομώνυμη εκκλησία και μπορεί να γίνει ιδιαίτερα θορυβώδης η περιοχή. Για όσους δε θέλουν να διαμείνουν μέσα στην πόλη, ιδανική επιλογή αποτελεί η περιοχή Μπογιάνα, ένα πλούσιο προάστιο στα περίχωρα της Σόφιας.

Η περιοχή του αεροδρομίου προσφέρει κάποιες επιλογές για τη διαμονή σας. Αν έχετε και το δικό σας μεταφορικό μέσο αποτελεί μια καλή λύση, με πρόσβαση στο κέντρο της Σόφιας σε λίγα λεπτά από τους αυτοκινητοδρόμους Trakiya και Hemus.

Η γνώμη των ταξιδιωτών!

Κλείστε Φθηνά Αεροπορικά Εισιτήρια προς τη Σόφια!

Από το Pamediakopes.gr μπορείτε να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια με όλες τις αεροπορικές εταιρείες που έχουν προγραμματισμένα δρομολόγια προς τη Σόφια, εύκολα και άμεσα! Όλες οι πτήσεις και τα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών εμφανίζονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα στην πτήση και σας δίνεται η δυνατότητα να αγοράσετε το αεροπορικό σας εισιτήριο σε λίγα βήματα είτε μέσα από το Pamediakopes.gr είτε τηλεφωνικά. Με την ολοκλήρωση της κράτησης των αεροπορικών σας εισιτηρίων λαμβάνεται ένα e-mail με τον αριθμό των ηλεκτρονικών σας εισιτηρίων, και μαζί με τη ταυτότητά σας, μπορείτε να μεταβείτε κατευθείαν στο Check-in της αντίστοιχης αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο.

Αναζήτηση Πτήσεων