Vienna Austria

Πετάξτε στη Βιέννη στις καλύτερες τιμές!

Η Βιέννη φιγουράρει μέσα στους κορυφαίους προορισμούς για τουρίστες αναψυχής αλλά και για επαγγελματίες ταξιδιώτες, αφού η πόλη είναι διάσημη για τα συνέδρια που φιλοξενεί. Η σύνδεσή της με τη χώρα μας είναι συχνότατη. Απευθείας πτήσεις από την Αθήνα εκτελεί καθημερινά η αυστριακή αεροπορική εταιρεία Austrian Airlines, ενώ το δρομολόγιο εξυπηρετείται απευθείας και από την Ολυμπιακή. Επίσης, μπορείτε να φτάσετε στη Βιέννη και με πτήσεις από άλλες αεροπορικές εταιρείες, κάνοντας στάση σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη για παράδειγμα μέσω Ζυρίχης με την Swiss Air, μέσω Μονάχου ή Φρανκφούρτης με τη Lufthansa. Η Austrian Airlines έχει ως βάση της το αεροδρόμιο Schwechat που είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας. Αν η πτήση σας είναι με αυτή την αεροπορική εταιρεία αξίζει να αναφερθεί ότι τόσο στην business class όσο και στην οικονομική, το φαγητό που σερβίρεται είναι από το catering της διάσημης αλυσίδας εστιατορίων. Η διάρκεια των απευθείας πτήσεων από το αεροδρόμιο της Αθήνας προς το αεροδρόμιο της Βιέννης είναι 2,5 ώρες, ενώ οι διάρκειες των πτήσεων που βλέπετε στα αποτελέσματα αναζήτησης του Pamediakopes.gr συνυπολογίζουν και τη διαφορά ώρας. Η Αυστρία βρίσκεται 1 ώρα πίσω από την ώρα Ελλάδας (GMT +1 hour).

Φθηνές Πτήσεις προς Βιέννη

Το διεθνές αεροδρόμιο της Βιέννης διαθέτει συνολικά 3 Terminals και 20 πύλες. Ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία που εκτελεί την πτήση σας θα φτάσετε και στο αντίστοιχο Terminal. Αν η πτήση σας είναι με την Austrian Airlines τότε θα εξυπηρετηθεί από το Terminal 1. Αντίθετα, πτήσεις της Ολυμπιακής προς τη Βιέννη φιλοξενούνται και στο Terminal 1 και στο Terminal 2. Πτήσεις από Αθήνα προς Βιέννη που περιλαμβάνουν ανταπόκριση σε ενδιάμεσο σταθμό εξυπηρετούνται κυρίως στο Terminal 1, εφόσον οι αεροπορικές εταιρείες που τις πραγματοποιούν ανήκουν στη Star Alliance (π.χ. Swiss Air, Lufthansa κ.α.).

Το αεροδρόμιο στη Βιέννη βρίσκεται 18 περίπου χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της πόλης και αμέσως μετά την πτήση σας θα μπορέσετε πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ) για να μεταβείτε στην πόλη. Επίσης, κατά την επιστροφή σας στην Αθήνα να ξέρετε ότι στον έλεγχο πριν την επιβίβαση στη αεροσκάφος επετρέπεται μόνο μία χειραποσκευή ανά επιβάτη με μέγιστο μέγεθος 56 x 45 x 25 εκατοστά.

Η γνώμη των ταξιδιωτών!

Που να μείνετε στην Βιέννη

Η Βιέννη χωρίζεται στα δύο από το ξακουστό ποτάμι της, τον Δούναβη. Τα περισσότερα καταλύματα βρίσκονται κάτω από το ποτάμι, στο νότιο δηλαδή τμήμα της πόλης. Εκεί είναι και το ιστορικό κέντρο και τα κύρια αξιοθέατα. Γενικά, η Βιέννη διαθέτει περισσότερα από 500 ξενοδοχεία και πανσιόν όλων των ειδών: από πολυτερή αρχοντικά μέχρι απλά οικονομικά δωμάτια. Το καλό με την πόλη της Βιέννης είναι ότι μπορείτε να βρείτε και τις δύο αυτές αντίθετες επιλογές διαμονής στο κέντρο της πόλης. Τα πλέον φημισμένα ξενοδοχεία θα τα βρείτε πάνω ή δίπλα στην οδό Ringstrasse, ενώ στη συνοικία του Δημαρχείου υπάρχουν ξενοδοχεία κατάλληλα για όσους δε θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα. Αν ακολουθήσει κανείς την πόλη ως σύνολο υποπεριοχών/διαμερισμάτων (η Βιέννη είναι χωρισμένη σε 23 διαμερίσματα) τότε η κατεξοχήν ανερχόμενη περιοχή της θεωρείται το 7ο διαμέρισμα, που βρίσκεται πίσω από το Museumsquartier και φτάνει μέχρι τη Mariahilfer Strasse. Εκεί μπορείτε να ανακαλύψετε εξαιρετικά καταλύματα ανάμεσα στην κύρια αγορά της πόλης.

Για εκείνους που επιθυμούν να διαμείνουν κοντά στο αεροδρόμιο της Βιέννης υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία. Η επιλογή αυτή ενδείκνυται για τους ταξιδιώτες που θα έχουν αυτοκίνητο για να προσεγγίζουν το κέντρο της Βιέννης οδικώς μέσα σε 20 λεπτά (αυτοκινητόδρομος Α4), αλλιώς με τα ΜΜΜ: σε 15 λεπτά με το τρένο CAΤ που αναχωρεί από το αεροδρόμιο θα είστε στο σταθμό του μετρό Wien – Mitte, ενώ σε 30 λεπτά είτε με τον προοαστιακό OEBB - Schnellbahn/S7 ή τα λεωφορεία που φτάνουν στο αεροδρόμιο, θα φτάσετε σε εξίσου κεντρικά σημεία.

Δείτε επίσης για τη Βιέννη

Αεροπορικά Εισιτήρια για Βιέννη

Από το Pamediakopes.gr μπορείτε να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια με όλες τις αεροπορικές εταιρείες που έχουν προγραμματισμένα δρομολόγια προς τη Βιέννη, εύκολα και άμεσα! Όλες οι πτήσεις και τα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών εμφανίζονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα στην πτήση και σας δίνεται η δυνατότητα να αγοράσετε το αεροπορικό σας εισιτήριο σε λίγα βήματα είτε μέσα από το Pamediakopes.gr είτε τηλεφωνικά. Με την ολοκλήρωση της κράτησης των αεροπορικών σας εισιτηρίων λαμβάνεται ένα e-mail με τον αριθμό των ηλεκτρονικών σας εισιτηρίων, και μαζί με τη ταυτότητά σας, μπορείτε να μεταβείτε κατευθείαν στο Check-in της αντίστοιχης αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο.

Αναζήτηση Πτήσεων