Zurich Switzerland

Πτήσεις από Αθήνα προς Ζυρίχη

Η Ζυρίχη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας παρ' οτι δεν είναι η πρωτεύουσά της και αποτελεί το οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο της χώρας. Η ελβετική αεροπορική εταιρία Swiss Air έχει απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο της Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος και προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Kloten. Το αεροδρόμιο αυτό απέχει μόλις 10 χλμ από το κέντρο της Ζυρίχης και αποτελεί τη βάση της Swiss Air. Ακόμα, μπορείτε να βρείτε πτήσεις για τη Ζυρίχη και με κάποια άλλη αεροπορικη εταιρία μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Αυτές οι μη απευθείας πτήσεις εκτελούνται από Αθήνα με τη Lufthansa μέσω Φρανκούρτης, με την Austrian Airlines μέσω Βιέννης, με την Czech Airlines μέσω Πράγας και άλλες. Aegean Airlines και Ολυμπιακή δεν πραγματοποιούν δρομολόγια προς τη Ζυρίχη ακόμα.

Πτήσεις προς Ζυρίχη

Η διάρκεια των απευθείας πτήσεων από το αεροδρόμιο της Αθήνας προς το αεροδρόμιο της Ζυρίχης είναι 3 ώρες, ενώ οι διάρκειες των πτήσεων που βλέπετε στα αποτελέσματα αναζήτησης του Pamediakopes.gr συνυπολογίζουν και τη διαφορά ώρας. Η Ελβετία βρίσκεται 1 ώρα πίσω από την ώρα Ελλάδας (GMT +1 hour).

Το αεροδρόμιο της Ζυρίχης Kloten απέχει περίπου μισή ώρα από το κέντρο της πόλης και μπορείτε αμέσως μετά την πτήση σας να μετακινηθείτε εκεί εύκολα με τρένο ή αστικό λεωφορείο. Γενικά, οι συνδέσεις των ΜΜΜ στην Ελβετία θεωρούνται πολύ προηγμένες και έχουν συχνά και γρήγορα δρομολόγια. Από το αεροδρόμιο η συχνότητα των γραμμών που συνδέονται με το κέντρο εκτελούνται ανά 15 λεπτά και η διαδρομή διαρκεί 10 περίπου λεπτά.

Μιας και η Ζυρίχη είναι κατεξοχήν προορισμός για επαγγελματίες, λόγω των συνεδρίων αλλά και των επιχειρηματικών κέντρων που φιλοξενεί, ο κάθε ταξιδιώτης μπορεί να έχει πρόσβαση σε εγκαταστάσεις με ανεπτυγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό ακόμα και λίγα λεπτά πριν ή μετά την πτήση του. Πρόκεται για 28 αίθουσες συνεδριάσεων χωρητικότητας μέχρι και 120 ατόμων και θα τις βρείτε στο κτήριο απέναντι από το check in 1. Εκτείνονται σε 8 ορόφους και προσφέρουν μοναδική θέα στη λίμνη. Γενικά, η εμπειρία σας από το αεροδρόμιο της Ζυρίχης θα είναι πολύ θετική μιας και έχει αποσπάσει 2 βραβεία για την προσοχή που δίνει στις ανάγκες του ταξιδιώτη, κατά το σχεδιασμό των χώρων του αλλά και των υπηρεσιών του.

Η γνώμη των ταξιδιωτών!

Πού να μείνετε στη Ζυρίχη

Αν και η Ζυρίχη θεωρείται ακριβός προορισμός η διαμονή σας εκεί θα σας αποζημειώσει. Οι καλύτερες προτάσεις για καταλύματα στη Ζυρίχη βρίσκονται στο βορειοδυτικό άκρο της όμωνυμης λίμνης, εκεί που ξεκινάει ο ποταμος Limmat που χωρίζει την πόλη στην μέση. Τα περισσότερα είναι κατηγορίας 4 ή και 5 αστέρων και προσφέρουν απίστευτη θέα στη λίμνη και ποιοτικές υπηρεσίες. Για κάτι οικονομικότερο μπορείτε να προσανατολιστείτε στον κεντρικό σταθμό των τρένων της πόλης (Hauptbahnhof), μιας και η περιοχή αποτελεί ιδανική λύση για δωμάτια σε μικρότερο κόστος μέσα στο κέντρο. Εξίσου κεντρική είναι και η περιοχή Parade-Platz στο παλιό κομμάτι της πόλης, όπου επί της πλατείας αλλά και στους γύρω δρόμους (π.χ. επί της Niederdorf) μπορείτε να βρείτε καταλύματα για κάθε βαλάντιο. Αν πρόκειται να μείνετε σε ξενοδοχείο κοντά στην Langstrasse να γνωρίζετε ότι θεωρείται κακόφημη περιοχή λόγω των πολλών νυκτερικών μαγαζιών που λειτουργούν τριγύρω. Τέλος, προσεγμένες επιλογές διαμονής θα βρείτε και στον πιο γνωστό εμπορικό δρόμο της Ζυρίχης, που είναι και ένας από τους ακριβότερους στον κόσμο, τον Bahnhofstrasse, ο οποίος συνδέει τον κεντρικό σταθμό των τρένων με τη λίμνη.

Αν επιθυμείτε διαμονή κοντά στο αεροδρόμιο Kloten, προσφέρονται αρκετές επιλογές. Στην περίπτωση αυτή οδικώς θα μπορείτε να προσεγγίσετε το κέντρο της Ζυρίχης από τον αυτοκινητόδρομο Α20, αν διαθέτετε το δικό σας μέσο. Διαφορετικά η λύση του ταξί θα σας κοστίσει περίπου 35 ευρώ αλλά και οι συνδέσεις με τα ΜΜΜ είναι εξαιρετικά βολικές.

Δείτε επίσης για τη Ζυρίχη

Κλείστε Φθηνά Αεροπορικά Εισιτήρια προς τη Ζυρίχη !

Από το Pamediakopes.gr μπορείτε να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια με όλες τις αεροπορικές εταιρείες που έχουν προγραμματισμένα δρομολόγια προς τη Ζυρίχη, εύκολα και άμεσα! Όλες οι πτήσεις και τα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών εμφανίζονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα στην πτήση και σας δίνεται η δυνατότητα να αγοράσετε το αεροπορικό σας εισιτήριο σε λίγα βήματα είτε μέσα από το Pamediakopes.gr είτε τηλεφωνικά. Με την ολοκλήρωση της κράτησης των αεροπορικών σας εισιτηρίων λαμβάνεται ένα e-mail με τον αριθμό των ηλεκτρονικών σας εισιτηρίων, και μαζί με τη ταυτότητά σας, μπορείτε να μεταβείτε κατευθείαν στο Check-in της αντίστοιχης αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο.

Αναζήτηση Πτήσεων